Missie

Spring High is een leergemeenschap waar je vanuit vertrouwen kunt zijn én worden wie je bent.

Spring High leidt leerlingen op tot de wereldburger van morgen. De wereld van nu vraagt meer van burgers dan een grondige kennis. Weten wie wij zijn en wat wij kunnen en willen, is het broodnodige fundament voor een succesvol en zinvol leven.

De opdracht van Spring High is alle leerlingen, letterlijk en figuurlijk, in beweging brengen om op basis van capaciteit, ontwikkeling en interesse maximaal kansen te krijgen zich te ontplooien om een vitaal en duurzaam leven te kunnen leiden. De leerlingen ontwikkelen een maatschappelijke betrokkenheid op stedelijk, landelijk en globaal niveau en zijn in staat hun talenten te benutten ten behoeve van goed samenleven en leven.

Spring High gelooft in de kracht van diversiteit. De leerlingen van Spring High vormen dan ook een reële weerspiegeling van de bevolking van Nieuw-West. Onze leerlingen hebben de ambitie de wereld te laten zien wat zij kunnen en willen ontdekken. Zij hebben bovendien de ambitie de wereld te laten zien wat zij te bieden hebben. Spring High leerlingen zijn gemotiveerd en zijn niet bang om te experimenteren.

Uitgangspunten van onze Spring High Leergemeenschap:

  • Wij willen leren
  • Relatie vinden wij belangrijk
  • Diversiteit is een kracht
  • Leren is een wederkerig proces
  • Iedereen doet mee

Het Spring High manifest kan je hier lezen.