Hieronder vind je een aantal stellingen die waar of niet waar zijn….

Wat denk jij?

Gelukkig staan de antwoorden er meteen achter;-) zo krijg je alvast wat informatie over Spring High en hoe wij hier leren en werken.

1) Op Spring High noemen wij de docenten/leerkrachten bij hun voornaam.

Waar! Wij noemen elkaar gewoon bij elkaars naam en sommigen zeggen ook meester of juf. Zo leren wij elkaar goed kennen en voelen wij ons vertrouwd om samen te leren en te werken. 

2) Sport en beweging vormen een vast onderdeel van het programma. 

 

Waar! Bij ons krijg je iedere dag een uur sport en beweging. Dat is niet alleen gezond  en hartstikke leuk maar het maakt ook je hoofd lekker vrij en dat bevordert je leerproces!

3) Op Spring High leer je gelijk Spaans spreken en begrijp je meteen alles wat de leerkracht zegt? 

 Waar! Femke, onze señora Español, leert je Spaans in een handomdraai. Voor je het weet voer je gesprekken en kun je op vakantie in het Spaans de weg vragen of eten bestellen! 

4) Uitdagingen en fouten gaan we op Spring High liever uit de weg! 

Niet waar! Juist niet! Uitdagingen en fouten zijn juist cruciaal om je te ontwikkelen. Buiten je comfort zone is waar je het meeste leert. Op Spring High vinden we het daarom helemaal niet erg als je een fout maakt en uitdagingen gaan we maar wat graag aan. Samen helpen we elkaar daarbij en komen zo steeds een stapje verder

5) Huiswerk? Op Spring High heb je in de onderbouw geen huiswerk maar maak je alles op school af. 

Waar! School is belangrijk maar we geloven niet dat stapels huiswerk je plezier in school vergroten. Daarom maken we al het leerwerk op school af. Na school heb je dan tijd om bijvoorbeeld lekker te sporten! 

6) Op Spring High leer je zelf de verantwoordelijkheid te nemen over je leerproces 

Waar! Zelfsturing en autonomie zijn belangrijk op Spring High. Je bepaalt dus zelf grotendeels wat je doet en wanneer je dat doet. Dat is heel motiverend! Bij vrijheid hoort verantwoordelijkheid. Langzaam helpen we je deze verantwoordelijkheid steeds meer te nemen, zodat je veel vrijheid hebt en krijgt om je tijd in te delen en je eigen leerdoelen te bepalen. Dus hoe meer verantwoordelijkheid jij oppakt en neemt, hoe meer vrijheid je hebt.

7) Op Spring High beginnen we iedere dag direct met een uur uitleg en opdrachten. 

Niet waar! Iedere dag beginnen we in een kring. Dat is een prettige manier om even rustig op school te ‘landen’, contact te maken met medeleerlingen en vast te stellen wat er de dag allemaal moet gebeuren. Ook bespreken we vaak de actualiteit of delen we onze ervaringen buiten school!

Wij vinden samen in een kring naar elkaar luisteren en dingen bespreken heel belangrijk. Ook als het soms niet zo lekker gaat in een groep, bespreken wij dat met elkaar en lossen wij dat samen op.

8) Samenwerken vinden we op Spring High heel belangrijk. 

 

Waar! Samenwerken is een belangrijke vaardigheid. Door samen te werken bereik je meer en bovendien wordt het leren zo veel leuker. Daarnaast  is samenwerken een vaardigheid die ook in de toekomst erg handig is. Op Spring High werken we daarom veel en in gemixte groepen samen.

9) Op Spring High beginnen we de dag om 07:00 en sluiten af om 17:00. 

Niet waar! Op Spring High hebben we regelmatige onderwijstijden. We beginnen de dag om 08.30 en sluiten om 15.00 weer af.

Woensdagmiddag zijn wij zelfs al om 12.00 vrij! 

10) Cijfers? Daar doen we op Spring High niet aan. 

 

Waar! Cijfers geven we op Spring High niet. Hoe laat je dan zien wat je geleerd hebt? Met behulp van jouw leerdoelkaart natuurlijk! Daarop geven we samen aan waar je staat, wat je al weet en wat je beheerst. Zo zie je ook direct precies welke stappen je nog moet zetten om verder te komen.

Lekker overzichtelijk toch? 

11) Sporten en bewegen gebeurt altijd in de gymzaal. 

Niet waar! Het gebouw staat in het groenste stadsdeel van Amsterdam (Nieuw-West) en daarom maken wij veelvuldig gebruik van het groen  van de wijk.

Wij rennen een rondje Sloterplas, wij sporten in het Gerbrandypark en wij voet-, tref- en basketballen tijdens de pauze gewoon op het schoolplein.

Ook in de winter! 

12) Leerlingen wordt (bijna) altijd gevraagd mee te denken en kunnen ook zelf met ideeën aankomen. 

Waar! Zeker willen wij van jullie horen hoe jullie over dingen denken en hoe bijvoorbeeld het schoolplein of de leerpleinen en stilteruimtes eruit moeten zien.

Onze leerlingenraad is heel belangrijk. Ieder jaar zijn daar verkiezingen voor. Door middel van een pitch kan je ervoor zorgen dat je peers (schoolgenoten) weten wat jij belangrijk vindt en welke plannen je hebt.